Ideointi ja kangastulostus

 Illustrator ja Photoshop ovat iso osa tutkintoa jota käyn läpi. Vaikken Adoben isoin fani olekkaan, niin näiden viiden vuoden aikana niihin on syntynyt jonkinlainen viha-rakkaussuhde...

Käytän esimerkkinä tätä hai printtiä jonka kyhäsin tunnilla. Ensimmäinen prosessi itsellä alkaa tietty Pinterestin avaamisella ja hifistelyllä. Pinterestistä tuli itselle ainakin vakiosovellus inspiksen etsimiseen jo kun opiskelin tietäni visualistina.

Kuvan idea perustuu tuttuun elokuvaan Tappajahai ja tekstin idea taas pohjautuu ihmisten välinpitämättömyyteen siitä, kuinka tärkeä osa hai on meren ekosysteemiä.

Kun oikea idea alkaa muodostumaan, itselläni tässä kohtaa parin tunnin hyppivien hai kuvien jälkeen, alan luonnostelemaan sitä fyysiselle paperille. Itse en ole mikään monen kuvan piirtäjä, vaan yleensä ensimmäinen tai toinen piirros on jo se valmis kuva.

Lyijykynän jälkeen nappaan ihan perus mustan tussin ja alan piirtämään kuvaa "puhtaaksi", eli pyrin päätymään yhteen, selvään viivaan. Tämän jälkeen vien kuvan skannaukseen, itse en pyyhi puhtaasta kuvasta lyijykynää pois koska skanneri ottaa vain tumman osan messiin, eli tässä tilanteessa puhtaat, tussilla tehdyt linjat.

Tämän jälkeen skannattu piirros siirretään muistitikun avulla koneelle, jossa sitä aletaan työstämään. Avataan Illu, kuva esiin ja eikun hommiin. 


Itse tykästyin kyseiseen kuvaan tosi paljon ja päätin että tästä on pakko saada paita kehitettyä! Kangastulostus on tosi helppoa kun siihen pääsee kärryille. Vaikein asia koko prosessissa on vain muistaa oikea tulostin (meidän tulostin on GT-361) ja saada printti osumaan oikeaan kohtaan. Kuvan saa helposti laitettua muistitikulle ja sitten se pitää vain tökätä tulostimeen ja valita oikea tiedosto tulostukseen. Alla valmis kuva paidasta jonka kyhäsin printistä!Kommentit

Suositut tekstit