Conitapahtumat

 Tässä puran vähän selvemmin tuota kyseistä harrastustani! Eli virallinen nimi sille on cosplay, joka yksinkertaisesti selitettynä tarkoittaa roolihahmoksi pukeutumista. Yleensä asut tehdään itse, mutta nykyään on helppo tilata esim. Ebaysta tai aliexpressista valmiiksi tehty asu, joka sitten postitetaan yleensä Kiinasta lentoteitse tänne Suomeen. Itse en kyseistä tapaa itse käytä monista syistä, esim. asut ovat yleensä aina massatuotantoa, mikä tarkoittaa asuissa halpoja ja heikkoja materiaaleja, huonoa jälkeä yms. Asujen postittamisesta syntyy myös itsessään jo niin iso hiilijalanjälki ettei sitä tee edes mieli tehdä.

Itse pyrin asuja tehdessä käyttämään niin paljon kierrätysmateriaaleja kuin vain mahdollista, mikä on nykypäivänä suhteellisen helppoa lisääntyneen kierrätyksen myötä. Jotkut kierrätysmyymälät myyvät myös ihan kunnon kangaspaloja, joissa säästää monia kymmeniä euroja kun ei tarvitse Eurokankaassa asioida. Joskus asuissa kuitenkin on niin outoja värejä/kohtia jotka yksinkertaisesti vaativat uutta kangasta/materiaalia ettei sitä voi kierrättämällä tehdä.

Tapahtumien lähtökohta on tuoda samanhenkisiä ihmisiä yhteen ja luoda iso asujen kirjo. Asuja tehdään niin elokuvista animeen ja sarjakuvista Muumeihin. Asuja varten järjestetään kisoja, joissa arvostellaan jälkeä, toteutusta sekä muita yleisiä seikkoja mitä asujen pitämiseen kuuluu. Isoin sääntö mikä näihin kisoihin kuuluu on se, että asu on tehty kokonaan itse. Joka vuosi myös valitaan Suomea edustamaan yksikkö World Cosplay Summit-kisaa varten. Kyseinen yksikkö pääse matkustamaan maahan missä kyseinen kisa sinä vuonna järjestetään. Itse en kyseisiin kisoihin osallistu huonojen vatsahermojeni takia...

Tapahtumissa on myös paljon muuta; luentoja, myyntisaleja joissa myydään kaikkea oheistuotteita eri sarjoista, pelisali missä voi pelata pelejä mitä ei Japanin ulkopuolella yleensä voi ja tietenkin taidekuja, mihin valitut taiteilijat pääsevät myymään omia tuotteitaan, yleensä printtejä eri sarjoista, mutta nykyisin siellä näkyy myös paljon asusteita sekä muita upeita käsitöitä. Tapahtumiin kutsutaan myös aina kunniavieras, riippuen tapahtumaan koosta joissa pienet tapahtumat kutsuvat kotimaisia tekijöitä, kun taas isommissa, kuten esim. Tracon ja Desucon kutsuvat Japanista asti ääninäyttelijöitä, taiteilijoita sekä sarjojen luojia!

Alhaalla kuvia joistain asuista joita olen tehnyt!
Kommentit

Suositut tekstit